عبور از تله فرار مالیاتی

منوچهر اسدی با اشاره به این‌ که شناسایی و مبارزه با فرارهای مالیاتی باعث افزایش عدالت مالیاتی می‌شود، اظهارکرد: استان یزد به لحاظ پرداخت مالیات در جایگاه چهاردهم استان‌های کشور است

منوچهر اسدی با اشاره به این ‌که مالیات باید به گونه‌ای تعیین شود که حداقل مزاحمت را برای فعالان اقتصادی ایجاد کند و انگیزه لازم را برای سرمایه‌گذاری فراهم آورد، اظهار کرد: غیررسمی بودن فعالیت‌های اقتصادی در کشور و فقدان شفافیت لازم در حساب‌های مالی تولیدکنندگان که اغلب با انگیزه فرار مالیاتی شکل می‌گیرند، باعث شده تا مالیات از تمام بخش‌های فعالان اقتصادی اخذ نشود .

وی ادامه داد: در این شرایط آن دسته از فعالان اقتصادی که در پرداخت مالیات، خوش‌حساب تلقی می‌شوند، بار اصلی پرداخت مالیات را به دوش می‌کشند.

مدیر کل امور مالیاتی استان با اشاره به این ‌که شناسایی و مبارزه با فرارهای مالیاتی باعث افزایش عدالت مالیاتی می‌شود، اظهار کرد: در قانون جدید مالیات‌های مستقیم که از سال 95 اجرایی شده فرارمالیاتی جرم انگاشته شده و مرتکبین به حبس تعزیری از سه ماه تا دو سال محکوم خواهند شد .

وی با بیان این ‌که این قانون باعث افزایش اختیارات سازمان مالیاتی شده و امکان دسترسی به حساب‌های مودی را فراهم کرده است، گفت: براساس این قانون، مودیان موظف به ثبت فعالیت‌های خود هر سه ماه یک بار در سیستم‌هایی که پیش‌بینی شده، هستند و این اقدام باعث کاهش فرار مالیاتی می‌شود .

اسدی در ادامه با اشاره به این ‌که هر دولتی برای این ‌که بتواند وظایف خودش را به عنوان متولی اداره امور یک کشور انجام دهد، نیاز دارد که خود را تامین مالی کند، خاطرنشان کرد: درآمدهای نفتی یکی از راه‌های تأمین مالی کشور است که رفع احتیاجات مالی با استفاده از این روش می‌تواند منجر به ایجاد تورم شود.

این مقام مسئول با بیان این ‌که درآمدهای نفتی سرمایه‌های زیرزمینی کشور هستند که باید استخراج شده و به سرمایه‌هایی روی زمین تبدیل شوند نه این ‌که با آن، هزینه‌های جاری را پرداخت کنیم، خاطرنشان کرد: مالیات درآمدی است که اثرات سوء ندارد لذا باید امور جاری کشور را از مالیات‌ها تامین کرد.

اسدی با اشاره به این‌که حدود 50 درصد مالیات‌های کشور در محدوده استان تهران تأمین می‌شود، اظهار کرد: 50 درصد مابقی متعلق به 30 استان دیگر است که در این میان استان یزد از نظر رقم مطلق درآمدهای مالیاتی سال 95 رتبه‌ی چهاردهم را بین سایر استان‌های کشور به خود اختصاص داده است .

مدیر کل امور مالیاتی یزد با بیان این‌ که ظرفیت‌های مالیاتی استان‌ها به بزرگی، وسعت، شاخص‌های درآمدی، صنعتی و خدماتی بستگی دارد، تصریح کرد: 80 درصد مخاطبین امور مالیاتی استان یزد، اشخاص حقیقی هستند که تنها رقمی بین پنج تا شش درصد مالیات‌های استان را به خود اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر در استانی افزایش حجم مالیات داشته باشیم، هیچ ارتباطی به اشخاص حقیقی ندارد و مالیات براساس قانون مالیات‌ها وصول می‌شود .

اسدی با اشاره به این‌که سهمیه مالیاتی فقط یک مسیر را برای ما مشخص می‌کند، بیان کرد: اداره مالیاتی باید منابع جدید را شناسایی کند و با رسیدگی‌ها، مانع از فرار مالیاتی افراد شود .

این مقام مسئول در پایان با بیان این‌که کارهای فرهنگی یک عامل موثر در تشویق مردم به پرداخت مالیات است، خاطرنشان کرد: باید مکان‌های عمومی به نام مالیات نام‌گذاری شوند و به واسطه رسانه‌ها پرداخت مالیات فرهنگ‌سازی شود.

اسدی همچنین با اشاره به این که باید در کتاب‌های درسی دوره آموزش متوسطه، بحث مالیات  گنجانده شود، اظهار کرد: اگر فرزندان مالیات دهنده‌های ما با مالیات آشنا شوند، هم در خانه اثرگذار خواهند بود و هم در آینده به مودیان مالیاتی تبدیل می‌شوند.

 

منبع: ايسنا

کد خبر 21235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =